Policolor szilikon vakolat

A Poli-Farbe Policolor Szilikonvakolat egy magas páraáteresztő-, és víztaszító-képességű, alacsony vízfelvételű vakolóanyag, amely nem algásodik, nem penészedik. A szilikonvakolat kiválóan tapad, szálerősítésének köszönhetően nem repedezik.

Száradási idő:

kb. 24 óra (20°C-on)

Tárolás:

10-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!

Minőségét megőrzi:

megőrzi bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig

Felhordás:

rozsdamentes és műanyag simítóval

Kiadósság:

1,5 mm kapart kb. 2,3 kg/m2. 2 mm gördülőszemcsés kb. 3 kg/m2.

Tulajdonságok

A felületképzés során kapart és gördülőszemcsés struktúrák alakíthatók ki. A vakolat a Poli-Farbe KolorBox színezőrendszerében színezhető, a színtartósság a jó fény- és időjárásálló színezőpaszták használatával biztosítható. A színtelen bázisvakolat színezés nélkül nem alkalmas a használatra.

Felhasználás

A szilikonvakolat a megfelelően felépített bevonati rendszer fedőrétegeként alkalmazható. Az alapfelület mentes a portól, a laza, málló, tapadást rontó részektől, tiszta, száraz, sima, a vakolat fogadására alkalmas állapotú. A felületképzés során az alapfelület hőmérséklete a teljes száradás, kötés végéig a +10 és +25°C közötti tartományban van.

Magas vízfelvevő képességű, porózus alapfelület esetén a víztaszító, Inntaler szilikon mélyalapozó használata szükséges.

A vakolat színével azonos Poli-Farbe Policolor Szilikonvakolat alapozó felhordása biztosítja a vakolat megfelelő tapadását és az esztétikus megjelenést.

A szilikonvakolatot a száraz, megfelelően előkészített felületre hordjuk fel. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsímítóval. A kívánt struktúrát a környezet hőmérsékletétől függő, kondícionálási szakaszt követően a még nedves vakolaton alakítjuk ki műanyag símítóval.

A munka során a korábban és az újonnan felhordott vakolat toldását a "nedves a nedvesre" történő átlapolással végezve elkerülhető a stócosság.

Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű vakolatot lehetőleg csak kis felületeken, díszítésként alkalmazzunk; a túlzott felmelegedés lerövidíti a rendszer élettartalmát.

Felhasználható +10 és +25°C között. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását, vagy alkalmas módon - pl. takarással, árnyékolással - védjük a frissen felhordott vakolatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól.

Munkavégzés során és azt követően a szerszámok vízzel elmoshatók. A megszáradt vakolat csak agresszív oldószerrel (pl. aromás hígító) távolítható el.

A termék struktúrális kiadóssága

gördülő 2mm. kb. 3kg/m2

kapart 1,5mm. kb. 2,3kg/m2