Policolor szilikát vakolatalapozó

A POLI-FARBE vakolatalapozó használatával csökken a felület szívóképessége és növekszik a szilikát vakolat tapadása. A vakolatalapozó kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég-és páraáteresztő.

Tárolás:

5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!

Minőségét megőrzi:

bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 6 hónapig.

Felhordás:

ecsettel, hengerrel

Higítás:

nem szükséges

Kiadósság:

5-6 m2/liter

Tulajdonságok

A POLI-FARBE vakolatalapozó használatával csökken a felület szívóképessége és növekszik a szilikát vakolat tapadása. A vakolatalapozó kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég-és páraáteresztő. A vakolat színével azonos árnyalatra színezve tökéletessé teszi a következő réteg fedését. A termék színezve is rendelhető.

Felhasználás

POLI-FARBE szilikát vakolat használata esetén a következő rétegrend kialakítása javasolt:

1 réteg INNTALER szilikát mélyalapozó1 réteg POLI-FARBE szilikát vakolatalapozó 1 réteg POLI-FARBE szilikát vakolat

Az alapfelületnek simának, tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie. A port és a laza, málló részeket el kell távolítani, a hibákat ásványi kötésű javító anyaggal ki kell javítani. Az egyes felhordott vízüveg tartalmú rétegek között legalább 12 óra kötési időt kell biztosítani.

Első rétegben- amennyiben az alapfelület porózus, erősen szívóképes - INNTALER SZILIKÁT MÉLYALAPOZÓT kell alkalmazni. Javasoljuk a mélyalapozónak POLI-FARBE SZILIKÁT VAKOLATALAPOZÓVAL, vagy szilikátbázisú bevonatok színezésre alkalmas színezőpasztával néhány százalékban történő beszínezését. Így a mélyalapozás egyenletessége, folytonossága jól látható, a hiányok utólag is könnyen kijavíthatók. A beszínezett INNATLER szilikát mélyalapozó nem tárolható. A mélyalapozás után a POLI-FARBE szilikát vakolat alá

Második rétegként a vakolattal azonos színű POLI-FARBE szilikát vakolatalapozót kell ecsettel, vagy hengerrel felhordani a tökéletes tapadás és fedés biztosítására. A vakolatalapozót megfelelő keverés után, hígítás nélkül kell felfestése. A szilikát vakolat felhordását legalább 12 óra kötési idő eltelte után lehet elkezdeni. A felhordás során a falfelület és a környezet hőmérsékletének +5°C és +25°C között kell lennie. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolatalapozó felhordását, vagy alkalmas módon- pl. takarással, árnyékolással- védjük a frissen felhordott bevonatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól.

A szerszámokat a munkavégzés során időről-időre, illetve a leállások előtt csapvízzel tisztítsuk meg, mert a megkötött vakolat csak fizikai úton, kaparással távolítható el. Az alapozásra, vakolásra nem kerülő részeket- ablakok, könyöklők, ajtók, csatornák stb.- gondosan be kell takarni.