Policolor szilikát homlokzati nemesvakolat

A POLI-FARBE szilikát vakolat felhasználásra kész, vízüveg alapú, márványőrleményt, pigmentet, műanyag diszperziót és különleges adalékokat tartalmazó kiváló időjárásállóságú fedővakolat

Minőségét megőrzi:

bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 6 hónapig

Felhordás:

rozsdamentes acélsimítóval, műanyag simítóval

Higítás:

nem szükséges

Kiadósság:

1,5 mm-es szemcseméretnél kb. 2,3 kg/m2 .

Tulajdonságok

A POLI-FARBE szilikát vakolat felhasználásra kész, vízüveg alapú, márványőrleményt, pigmentet, műanyag diszperziót és különleges adalékokat tartalmazó kiváló időjárásállóságú fedővakolat. Bevonata kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég- és páraáteresztő, kemény és víztaszító. A különböző szemcseméret -1,5 mm-es kapart és 2 mm-es gördülő szemcsés- változatos struktúrájú dörzsölt , kapart, kigörgetett felületkialakítást tesz lehetővé. A POLI-FARBE szilikát vakolat fehér pigmentet tartalmaz, színezésével pasztell és közepes mélységű árnyalatok nyerhetők. A termék kizárólag lúgoknak ellenálló mész-, cement-, és szilikátbázisú bevonatok színezésére alkalmas színezőpasztával, esetleg színezőfestékkel színezhető legfeljhebb 6%-ban. A színezés előtt javasoljuk a próba elvégzését. A termék színezve is rendelhető.

Felhasználás

POLI-FARBE szilikát vakolat használata esetén a következő rétegrend kialakítása javasolt:

1 réteg INNTALER szilikát mélyalapozó 1 réteg POLI-FARBE szilikát vakolat alapozó 1 réteg POLI-FARBE szilikát vakolat

Az alapfelületnek simának, tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie. A port és a laza, málló részeket el kell távolítani, a hibákat ásványi kötésű javító anyaggal ki kell javítani. Az egyes felhordott vízüveg tartalmú rétegek között legalább 12 óra kötési időt kell biztosítani. Első rétegben - amennyiben az alapfelület porózus, erősen szívóképes- INNTALER szilikát mélyalapozót kell alkalmazni.

Javasoljuk a mélyalapozónak POLI-FARBE szilikát vakolat alapozóval, vagy szilikátbázisú bevonatok színezésére alkalmas színezőpasztával néhány százalékban történő beszínezését. Így a mélyalapozás egyenletessége, folytonossága jól látható, a hiányok utólag is könnyen kijavíthatók. A beszínezett INNTALER szilikát mélyalapozó nem tárolható.

A mélyalapozás után a POLI-FARBE szilikát vakolat alá 2. rétegként a vakolattal azonos színű POLI-FARBE szilikát vakolat alapozót kell felhordani a tökéletes tapadás és fedés biztosítására. A vakolat legalább 12 óra kötési idő elteltét követően hordjuk fel.

Felhasználás előtt a vakolatot alaposan össze kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval. A kívánt struktúrát a környezet kőmérsékletétől és páratartalmától függő hosszabb- rövidebb ideig tartó száradás után a még nedves vakolaton alakítjuk ki műanyag simítóval. Egybefüggő felületeken egy munkafolyamatban végezzük a vakolat felhordását, hogy ne keletkezzen munkahézag, illetve a toldásból adódó esztétikai hiba.

A szerszámokat a munkavégzés során időről-időre, illetve a leállások előtt csapvízzel tisztítsuk meg, mert a megkötött vakolat csak fizikai úton, kaparással távolítható el. A bevonat felhordása során a falfelület és a környezet hőmérségletének +5°C és +25°C között kell lennie. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását, vagy alkalmas módon -pl. takarással, árnyékolással- védjük a frissen felhordott vakolatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól.

A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért a különböző gyártásból származó vödröknél kis mértékű színeltérés lehetséges. A felhordás során az egybefüggő szakaszokon azonos töltési dátumú anyagot használjunk, vagy a különböző időben gyártott terméket a felhordás előtt egy nagyobb edényben keverjük össze.

A vakolásra nem kerülő részeket - ablakok, könyöklők, ajtók, csatornák stb.- gondosan be kell takarni.

A termék struktúrális kiadóssága

gördülő 2mm. kb. 3kg/m2

kapart 1,5mm. kb. 2,3kg/m2