Policolor kötőanyag oldat

Lábazati vakolat előállításához kül- és beltéri dekorációs használatra.

Száradási idő:

kb. 36 óra, (20-25°C-on, normál páratartalom mellett).

Tárolás:

télen fagymentes, nyáron árnyékos hűvös helyen. Fagyveszélyes

Minőségét megőrzi:

bontatlan csomagolásban 24 hónapig.

Felhordás:

rozsdamentes acélsimítóval.

Kiadósság:

kb. 3,5-4,5 kg/m2 a felület minősége, valamint a felhordástechnika függvényében.

Felhasználás

Az alapfelületnek tisztának, száraznak, por-, és olajmentesnek kell lennie. Porózus, szívóképes alapon első rétegben Poli-Farbe Inntaler diszperziós mélyalapozó használata javasolt.

A Policolor kötőanyag oldatba 10 kg (5 x 2 kg) Policolor színezett márványszemcsét kell elkeverni alacsony fordulatszámú keverővel a színezett szemcsék sérülését elkerülendő. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő, kb. 2-2,5 mm vastagságban kell végezni rozsdamentes acélsimítóval.

A hőmérséklet függvényében hosszabb - rövidebb kondicionálást követően a felület simítható. A kötőanyag oldat, illetve a bevonat fehér, tejszerű színe a száradás során színtelenre változik, mialatt kifejlődik a végleges szín és a mintázat. Felhasználható 5-25°C között. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását.

A munkavégzés után a szerszámok vízzel elmoshatók. A megszáradt bevonat csak agresszív oldószerrel (pl.: nitrohígító) távolítható el. Ha a felület hőmérséklete +5°C alá csökken a száradási - kötési folyamat lelassul, több napot is igénybe vehet. A száradás végéig a felületet megfelelő módon (pl. takarással) védeni kell a környezet hatásaitól, a csapadéktól, a fokozott párakondenzációtol, mivel ezek a bevonat lemosódását idézhetik elő.