Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolat színtelen bázis

Fedőpigmentet nem tartalmazó, transzparens diszperziós bázisvakolat. A színtelen bázisvakolat színezés nélkül felhasználásra nem alkalmas, közepes vagy mély színtónusra színezhető.Algavédelemmel ellátott.

Száradási idő:

20°C-on: kb. 24 óra

Tárolás:

5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!

Minőségét megőrzi:

12 hónapig

Felhordás:

rozsdamentes acélsimítóval, szóróberendezéssel

Higítás:

nem szükséges

Kiadósság:

1 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra): 1,6 kg/m2, 1,5 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra)

Felhasználás

Simított vakolatra vékonyvakolatként való felhasználásnál a falfelületnek tisztának, száraznak kell lennie. A felületről a port és a laza, málló részeket el kell távolítani.

Első rétegben Inntaler diszperziós mélyalapozót alkalmazzunk. Ezután a tökéletes fedés biztosítására a vakolatok alá először a megfelelő színre színezett Policolor vékonyvakolat alapozó használatát javasoljuk.

Majd 2-4 óra száradási idő után hordjuk fel a kívánt színre beszínezett Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolatot. A Policolor hőszigetelő rendszer záró rétegeként történő alkalmazásnál a felületre először ragasszuk fel polisztirol táblákat, majd hordjuk fel a ragasztóhabarcsot, ezután ágyazzuk be az üvegszövetet és fessük le vékonyvakolat alapozóval. Erre a rétegre hordjuk fel a beszínezett Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolat.

Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű nemesvakolatot csak kis felületen alkalmazzunk, mert erős napsütés hatására a hőszigetelő rendszer túlzott felmelegedését okozhatja, ami annak élettartalmát lerövidíti. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval. A kívánt struktúrát a még nedves vakolaton alakítsuk ki műanyag simítóval.

Egybefüggő felületeken egy munkafolyamatban végezzük a vakolat felhordását, hogy ne keletkezzen munkahézag. Szükség esetén Inntaler homlokzat diszperziós falfestékkel átfesthető. Felhordani +5°C és +25°C közötti levegő- és falhőmérséklet mellett lehet. Tűző napon, esőben illetve erősen párás időben kerüljük a vakolat felhordását.

Munkavégzés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt vakolat már csak agresszív oldószerrel távolítható el.