Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolat

Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolat korszerű, kiváló időjárásállóságú felületet biztosít, amely aktív hatóanyagainak köszönhetően nem algásodik, penészedik, kedvezőtlen körülményeket biztosít a zuzmók növekedésének.

Száradási idő:

20°C-on: kb. 24 óra

Tárolás:

5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!

Minőségét megőrzi:

12 hónapig

Felhordás:

rozsdamentes acélsimítóval, szóróberendezéssel

Higítás:

nem szükséges

Kiadósság:

1 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra): 1,6 kg/m2, 1,5 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra)

Felhasználás

Simított vakolatra vékonyvakolatként való felhasználásnál a falfelületnek tisztának, száraznak kell lennie. A felületről a port és a laza, málló részeket el kell távolítani.

Első rétegben Inntaler diszperziós mélyalapozót alkalmazzunk.Ezután a a tökéletes fedés biztosítására a vakolatok alá először a megfelelő színre színezett Policolor vékonyvakolat alapozó használatát javasoljuk.Majd 2-4 óra száradási idő után hordjuk fel a Policolor diszperziós nemesvakolatot.

A Policolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként történő alkalmazásnál a felületre először ragasszuk fel a polisztirol táblákat, majd hordjuk fel a ragasztóhabarcsot, ezután ágyazzuk be az üvegszövetet és fessük le a vékonyvakolat alapozóval. Erre a rétegre hordjuk fel a Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolatot.

Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű nemesvakolatot csak kis felületen alkalmazzunk, mert erős napsütés hatására a hoszigetelő rendszer túlzott felmelegedését okozhatja, ami annak élettartalmát lerövidíti.

Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval, illetve megfelelő szóróberendezéssel. A kívánt struktúrát a még nedves vakolaton alakítsuk ki műanyag simítóval.Egybefüggő felületeken egy munkafolyamatban végezzük a vakolat felhordását, hogy ne keletkezzen munkahézag.

Szükség esetén Inntaler homlokzat diszperziós falfestékkel átfesthető. Felhordani +5°C és +25°C közötti levegő-és falhőmérséklet mellett lehet. Tűző napon, esőben illetve erősen párás időben kerüljük a vakolat felhordását.

Munkavégzés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt vakolat már csak agresszív oldószerrel távolítható el.

A termék struktúrális kiadóssága

kapart 2mm. kb. 3kg/m2

kapart 1,5mm. kb. 2,3kg/m2

kapart 1mm. kb. 1,6kg/m2

gördülő 3mm. kb. 4,5kg/m2

gördülő 2,5mm. kb. 3,8kg/m2

gördülő 2mm. kb. 3kg/m2

gördülő 1,5 mm. kb. 2,3kg/m2