Pannon Festék Hálózat

Új kereskedelmi lánc jött létre a festékpiacon 2011-ben Pannon Festék Hálózat néven, amit festék szakkereskedések, illetve az egyik legnagyobb hazai festékgyártó vállalat, a Poli-Farbe közösen hozott létre. A Pannon Festék Hálózat egy új festékkereskedelmi koncepción alapul, amelynek lényege, hogy a szakkereskedő saját üzleteit „újranyitva” kiemelt eladáshelyi megjelenést biztosít a minőségi magyar termékeknek.

A hálózat szakmai és pénzügyi háttérét nagyrészt a Poli-Farbe biztosítja, hiszen évi csaknem 7 milliárd forintos bevételének mintegy 82 százalékát a festék-boltok és szakkereskedések adják. A shop-in-shop koncepció átültetése a festékpiacra jó döntésnek bizonyult: a Pannon Festék Hálózathoz 117 szakkereskedés csatlakozott, s ahol az átépítések megtörténtek, egyöntetűen a forgalom növekedéséről és a vásárlói bizalom erősödéséről számoltak be. A Poli-Farbe ezért folytatja a hálózat terjeszkedését.

A 33 milliárdosra becsült hazai festékpiac forgalmának 70 százalékát három nagyvállalat adja, közülük a Poli-Farbe az egyetlen, amelyik gyártó cég és magyar tulajdonban van. A cég mintegy 200 főnek biztosít munkát, 2011-ben 37.100 tonna terméket gyártott a hazai, a román és a szlovák piacra.

www.holvegyekfesteket.hu