Gyakran Ismételt Kérdések

A Policolor hőszigetelő rendszer családi házra, panelházra, társas házra egyaránt alkalmazható?

Több fajta hőszigetelő lappal, és széles választékban kapható vakolattal van minősítve rendszerünk. Gyakorlatilag szinte minden felületre van megoldásunk, a rendszer valamennyi háztípusra alkalmazható.

Mennyi megtakarítást jelenthet egy családi ház költségvetésénél a Policolor rendszer használata?

A fűtésszámla akár 20-30%-kal is csökkenhet, ez jobb megtérülés, mint egy bankbetét! Ingatlanunkat teljes körű energetikai felújítással még ennél is jobbá tehetjük. Nem lehetetlen akár 50% megtakarítás realizálása sem !

Van-e garancia a Policolor hőszigetelő rendszerre?

Igen, van. A rendszerre 10 év garanciát vállal a gyártó cég, a Poli-Farbe Vegyipari Kft.

Színezhető-e a külső vakolat és ha igen, milyen színekben érhető el?

A Kolorbox színkeverő rendszer segítségével szinte bármilyen szín kikeverhető, tetszés szerint több száz szín közül lehet választani.

Miért nem elég ha csak bevakolom a házat?

Az esetek nagy többségében az épületek hőszigetelő képessége nem elégséges. Ezt megoldani egy komplex feladat. A homlokzatok szigetelését csak teljes rendszerrel lehetséges megvalósítani.

Ha Policolor rendszer kerül fel a házra, ezzel egy időben nyílászáró csere is ajánlott?

A feladat komplexitása miatt mindenképp meg kell vizsgálni a nyílászárók állapotát. Ha rosszul zár, szeles időben libeg a függöny, javítás vagy csere szükséges. Ha lehetőség van rá, a fűtési rendszerünket sem árt modernizálni, szabályozhatóvá tenni.

A ház fala nem lesz elzárva a levegőtől, megfelelően fog szellőzni a fal?

Otthonunk falazatainak kialakítása során törekedni kell arra, hogy a szerkezet a legnagyobb mértékben képes legyen átengedni a vízpárát, ugyanakkor - homlokzatok esetében - kevéssé tudja magába szívni a vizet. A falazat nedvességraktárként is funkcionál egy kellemes mikroklímával bíró lakótérben. A fal magasabb páratartalom esetén részben elnyeli azt, száraz levegő esetén a fordított irányú folyamattal biztosítva az utánpótlást. Egyes hőszigetelő rendszerek esetén további fontos szempont, hogy a nedves szerkezet hőszigetelő képessége akár 75%-kal is le tud csökkeni! Ezért törekedni kell arra, hogy a víz ne tudjon behatolni és megrekedni benne. A Poli-Farbe Policolor szilikon vakolata minimális vízfelvétel mellett, kimagaslóan jó páraáteresztést biztosít.

A Policolor rendszer megvéd a belső falak penészesedésétől?

Penész spóra sajnos mindenhol van, csak nem minden esetben tud megtelepedni. Elsősorban ott jelenik meg, ahol pára lecsapódás keletkezik. Ilyen hely például: egy hőhíd, vagy egy hideg sarok. Ezt a problémát megfelelően kialakított és méretezett homlokzati hőszigeteléssel meg lehet oldani.

Miért éri meg a Policolor hőszigetelő rendszert választani?

Komplett rendszer, a hőszigetelés összes lépése megvalósítható egy termékcsaládból. Kiemelkedő pozitív tulajdonságok: nincs páralecsapódás; vízlepergető hatás; alacsony piszkolódási  hajlam; algásodás elleni védelem; dekoratív, rugalmas, színtartós, nem repedezik; 100%-ig magyar termék.

A kivitelezéshez szakember bevonása feltétlenül szükséges?

Igen, a hőszigetelés összetett folyamat, szakértelmet igényel. A hőszigetelő rendszer évtizedekre szóló befektetés, nem érdemes kockáztatni a kivitelezés minőségét.

Melyik évszakban érdemes a hőszigetelési munkálatokat elvégezni?

Mivel kültéri munkálatokról van szó, fontos azt figyelemmel kísérni. A termékek +5 és +25 fok között használhatóak optimálisan.

Minden típusú házra alkalmazgató a Policolor hőszigetelő rendszer? (Tégla, vályog, fa, könnyűszerkezetes, panel, beton stb.)

Hagyományos ingatlanok esetében is, de a vályog, a fa vagy a könnyűszerkezetes épületeknél kifejezetten érdemes szakemberhez fordulni. Tájékozódni kell az épp érvényben lévő szabályozásokról és rendeletekről, ugyanis vannak bizonyos korlátok, szabályok, amiket kötelező betartani. 

Kb. mennyi idő alatt készül el a kivitelezés egy családi ház estében?

Felkészült kivitelező segítségével, jól szervezett munkával akár egy hét alatt is be lehet fejezni. Azonban ez mindig az adott épülettől függ, de befolyásolja a munkát az időjárás is.

A ház melyik oldalán, hol érdemes elkezdeni a munkálatokat? Van erre szabály?

Talán annyi, hogy tűző napon ne dolgozzunk. Mindig igyekezzünk az árnyékos oldalon dolgozni.

Megoldás az, ha csak a ház hűvösebb, nap által kevésbé sütött oldalt szigeteljük le?

Nem, mert ezzel mi magunk alakítunk ki hőhidakat!

A Policolor hőszigetelő rendszer ellenáll a fagynak, esőzésnek és az erős UV sugaraknak?

Természetesen.

Ha belülről az ablak környéke és/vagy a plafon penészesedik a ház hőszigetelésével lehet gond? Ez megszüntethető egy minőségi hőszigeteléssel?

 Jól kivitelezett hőszigeteléssel igen, de mindig meg kell keresni az okokat, vizsgálni kell az adott körülményeket.

Mit jelent a dübelezés, mi az a dübel?

Mechanikailag rögzíti a hőszigetelő rendszert a homlokzathoz. használata kötelező! Fontos, hogy méretezni kell.

Milyen vastagságú szigetelőanyagot érdemes választani? 

Erre vannak segédanyagok táblázatok, de az optimális méretezést szakemberrel végeztessük el. Azt kell megvizsgálnunk, hogy a befektetés mennyi idő alatt térül meg többek között a fűtési költségek vagy ingatlan értékének megnövekedésével.

Függ-e a hőszigetelő hatékonysága attól, hogy milyen fűtés van a házban? (gázkonvektor, cserépkályha, kazán, központi fűtés? stb)

A hőszigetelő rendszer ugyan úgy szigetel minden esetben, de nem sok értelme van sokat költeni egy hőszigetelésre, ha rossz az ablak, huzatos egyrétegű üvegezéssel rendelkezik, vagy egy rossz hatásfokú kazánnal fűtünk. A legjobb eredményt mindig a teljes, komplex energetikai felújítás adja.

Mitől rendszer a Policolor hőszigetelő rendszer?

A Policolor egy komplett hőszigetelő rendszer, mert a teljes ház, illetve a hőszigetelés összes lépéséhez szükséges termék egy termékcsaládon belül elérhető. Fontos, hogy teljes rendszert vásároljunk, mert minden rendszergazda (gyártó) így minősíti a termékeit. Ezzel van biztosítva, hogy a hőszigetelési rendszerünk valóban az tudja, amit elvárunk tőle.
Tegye fel Ön is kérdéseit a Policolor hőszigetelő rendszerrel kapcsolatosan! E-mail: szobafesto.attila@gmail.com